PYTANIE: Jakiego rodzaju ogórka używa się do korniszonów? Chętnie zrobię niektóre z nich w tym sezonie, ale zwykłe ogórki są za duże. – Jessie V
ODPOWIADAĆ: Zanim zagłębimy się w rodzaje ogórków używanych do produkcji korniszonów, najpierw omówmy, czym są korniszony i czym różnią się od innych ogórków konserwowych.
Cornichon to francuski termin używany do opisania małego ogórka, który jest chrupiący i przeszedł proces marynowania.
Te marynaty są zazwyczaj przyprawiane różnymi ziołami i przyprawami, takimi jak koperek, pieprz i estragon.
W większości przypadków korniszony są wykonane z odmian ogórków ogórków. Jedną z najpopularniejszych odmian jest korniszon paryski.
Rośliny te są bardzo plenne i naturalnie wytwarzają mniejsze owoce. Jest to idealne rozwiązanie, ponieważ korniszony to mniejsze pikle.
Jeśli nie masz dostępu do ogórków kiszonych, możesz użyć dowolnego rodzaju ogórka, który jest znany z produkcji chrupiących owoców. Najważniejszym krokiem do stworzenia korniszonów, bez względu na rodzaj użytego ogórka, jest zbieranie owoców, gdy są młode i świeże.
Bez względu na wybraną odmianę, będziesz nigdy nie pozwól, aby ogórki osiągnęły dojrzałość. Zamiast tego należy zbierać, gdy owoce nie są większe niż dwa cale.




Skoro korniszony są produkowane z ogórków odmiany korniszon, co odróżnia je od tradycyjnych ogórków konserwowych? Różnica między korniszonami a korniszonami polega na tym, że tradycyjne korniszony są słodsze, podczas gdy korniszony są koperowane i przypominają mniejsze ogórki konserwowe.
Ponadto ogórki kiszone mogą potrwać do trzydziestu dni, aby osiągnąć pożądany smak, ponieważ są słodsze. Ogórki konserwowe są kwaśną odmianą marynat i są gotowe do spożycia od jednego do czternastu dni po przygotowaniu przepisu.
Jeśli chcesz zrobić korniszony w domu, w Internecie jest wiele przepisów na ten styl marynowania, ale musisz zacząć od ogórków o odpowiedniej wielkości i konsystencji.
Po zebraniu małych ogórków postępuj zgodnie z wybranym przepisem, aby stworzyć pyszne korniszony.
Podsumowując, aby stworzyć tradycyjne korniszony najlepiej wyhodować odmianę ogórka korniszonowego. Można jednak również zrobić korniszony z bardzo niedojrzałych ogórków innych odmian.
Tak czy inaczej, jeśli ogórek jest mały, chrupiący, marynowany i lekko kwaśny, najprawdopodobniej stworzyłeś pyszne korniszony prosto z ogrodu.
Więcej o ogórkach
https://www.ndsu.edu/agriculture/extension/publications/field-fork-cucumbers
https://web.extension.illinois.edu/vegguide/grow_cucumber.cfm
Związane z