Jakiego rodzaju ogórka używa się do korniszonów?


PYTANIE: Jakiego rodzaju ogórka używa się do korniszonów? Chętnie zrobię niektóre z nich w tym sezonie, ale zwykłe ogórki są za duże. – Jessie V

ODPOWIADAĆ: Zanim zagłębimy się w rodzaje ogórków używanych do produkcji korniszonów, najpierw omówmy, czym są korniszony i czym różnią się od innych ogórków konserwowych.

Cornichon to francuski termin używany do opisania małego ogórka, który jest chrupiący i przeszedł proces marynowania.

Te marynaty są zazwyczaj przyprawiane różnymi ziołami i przyprawami, takimi jak koperek, pieprz i estragon.

W większości przypadków korniszony są wykonane z odmian ogórków ogórków. Jedną z najpopularniejszych odmian jest korniszon paryski.

Rośliny te są bardzo plenne i naturalnie wytwarzają mniejsze owoce. Jest to idealne rozwiązanie, ponieważ korniszony to mniejsze pikle.

Jeśli nie masz dostępu do ogórków kiszonych, możesz użyć dowolnego rodzaju ogórka, który jest znany z produkcji chrupiących owoców. Najważniejszym krokiem do stworzenia korniszonów, bez względu na rodzaj użytego ogórka, jest zbieranie owoców, gdy są młode i świeże.

Bez względu na wybraną odmianę, będziesz nigdy nie pozwól, aby ogórki osiągnęły dojrzałość. Zamiast tego należy zbierać, gdy owoce nie są większe niż dwa cale.

pikle korniszonowe z widelcem

Skoro korniszony są produkowane z ogórków odmiany korniszon, co odróżnia je od tradycyjnych ogórków konserwowych? Różnica między korniszonami a korniszonami polega na tym, że tradycyjne korniszony są słodsze, podczas gdy korniszony są koperowane i przypominają mniejsze ogórki konserwowe.

Ponadto ogórki kiszone mogą potrwać do trzydziestu dni, aby osiągnąć pożądany smak, ponieważ są słodsze. Ogórki konserwowe są kwaśną odmianą marynat i są gotowe do spożycia od jednego do czternastu dni po przygotowaniu przepisu.

Jeśli chcesz zrobić korniszony w domu, w Internecie jest wiele przepisów na ten styl marynowania, ale musisz zacząć od ogórków o odpowiedniej wielkości i konsystencji.

Po zebraniu małych ogórków postępuj zgodnie z wybranym przepisem, aby stworzyć pyszne korniszony.

Podsumowując, aby stworzyć tradycyjne korniszony najlepiej wyhodować odmianę ogórka korniszonowego. Można jednak również zrobić korniszony z bardzo niedojrzałych ogórków innych odmian.

Tak czy inaczej, jeśli ogórek jest mały, chrupiący, marynowany i lekko kwaśny, najprawdopodobniej stworzyłeś pyszne korniszony prosto z ogrodu.

Więcej o ogórkach

https://www.ndsu.edu/agriculture/extension/publications/field-fork-cucumbers

https://web.extension.illinois.edu/vegguide/grow_cucumber.cfm



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *